Jag blev just uppmärksammad på att någon annan har gjort något som enligt uppgift ”ser ut som något Vidde skulle kunna ha kodat”. HabitRPG, var det som åsyftades, och My Mission heter den sidan jag gjort som antagligen orsakade uttalandet.

Lite kul är det. När man går in på sidan är det första man slås av att menyn upptill ser väldigt lik ut. Speciellt på mobilen. Inget konstigt med det, för jag har använt Twitter Bootstrap och inte brytt mig om att designa om menyn. Antagligen är det ett ganska vanligt beteende. Sedan slås åtminstone jag av att ja, det är samma grundtanke som My Mission föddes ur; belöna bra vanor med någon form av instant gratification så att man orkar. Det är ett uttryck jag lärde mig när jag läste grundkurs i spelutveckling, och det betyder ungefär att så fort man gjort något önskvärt så ska man känna att man fick något kul eller bra tillbaka. På en gång. Gärna för nästan ingenting tidigt i spelet så att man fastnar.

Jag har nu mest gjort My Mission-sidan för min egen skull så att jag ska göra bra saker, men lite hoppas man ju att andra ska ha nytta av den också. Jag blev väldigt nyfiken på detta nya som såg ut att vara något som jag eventuellt skulle kunnat utveckla min sida mot om jag haft obegränsat med tid och resurser.

Jo, jag har klickat runt litegrann i detta nya som någon annan gjort, och kommit fram till att det ser väldigt skoj ut… om man har tid över! Det har inte jag. Jag orkar faktiskt inte. Jag vill bara ha en glorifierad och automatiserad att-göra lista och inte så mycket mer. Inte just nu.

Vad tycker ni? Vilken sida är bäst? Kanske passar ett lite mer speligt spel just dig bättre. Det är ju tur att internet är stort och rymmer många olika, liksom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
Website