Jag har under en tid pysslat lite med en sida där man kan få, vi kan säga, en interaktiv att-göra-lista. Den heter MyMissions och finns här. Man anger vad man vill göra om dagarna eller på fritiden, och sedan berättar sidan vad man ska hålla på med den dagen. Nästa dag får man en ny lista.

Här är en liten beskrivning av hur man lägger till uppdrag på den sidan när man väl skaffat sig ett konto och loggat in.

 1. Börja med att klicka på ”Missions” och sedan ”Add missions”.
  1 tutorial mission add
 2. Du får nu fram ett formulär där du egentligen kan fylla i vad som helst;
  2 tutorial mission add
  Name: Här skriver du ett namn som blir rubrik för uppdraget.
  Description: Här fyller du i lite text så att du senare, när du får uppdraget, ska veta vad du ska göra. I exemplet ovan har jag fyllt i att det finns en hel del olika saker att göra med ett golv när man städar.
  Unit: Här anger man enhet. Till exempel ”saker”, ”gånger” eller något sådant. Det är bara språkligt.
  Tags: Här kan man skriva ord separerade med kommatecken. Man behöver inte kategorisera om man inte vill, och det har egentligen ingen praktisk nytta att göra det.
 3. Om man vill kan man klicka på ”Show advanced options”, men man måste inte. Gör man det får man fram följande fält;
  3 tutorial mission add
  Repeat every _days: Här anger man hur ofta man ska få uppdraget. Skriver man en etta här så kan man få uppdraget varje dag. Om man istället skriver ”7” så väntar programmet minst sju dagar innan uppdraget återkommer. Det kan dröja längre tid också, om man har mycket man vill hinna med.Not until: Om man inte vill få uppdraget innan ett visst datum anger man det datumet här.
  Just until: Om man inte vill få uppdraget efter ett visst datum anger man det datumet här.
 4. Oavsett om du har klickat på att visa avancerade inställningar eller inte klickar du nu på ”Add” och uppdraget läggs magiskt till i din lista under ”Missions”->”Existing missions”!

Vad har du på din att-göra-lista idag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
Website