En del av er har kanske sett små gröna knappar här och var på nätet. Som den alldeles ovanför, med texten ”Flattr this!” på. Ni kanske har undrat vad nu detta är för nymodigheter?

Flattr Screenshot

Flattr är kort sagt en tjänst för att betala för innehåll på nätet. Du vet sådant som man uppskattar och gillar.
När man till exempel klickar på det lilla hjärtat på en Instagrambild är det ju för att visa sin uppskattning av bilden. Har man kopplat sitt Flattr-konto till Instagram, och ägaren av bilden också gjort det, kommer du automatiskt även att ”flattra” bilden.

Så här fungerar det

Du skapar ett konto på Flattr.com. Nu kan du ta emot ”flattringar”.

Du betalar in valfritt belopp till Flattr (minst 5€) och väljer hur mycket av det som ska gå åt varje månad.

Sedan är det bara att sätta igång och uppskatta! Det gör man genom att gilla saker i de tjänster som är kopplade till Flattr, eller genom att klicka på gröna Flattr-knappar som folk satt ut.

I slutet av månaden räknas alla dina klick, och så får de som äger sakerna du flattrat dela på de pengar du angett ska gå åt, till exempel 2€.

2€ kanske låter lite, och det är det ju också, så det är ju uppmuntrat att ange mer pengar! Har man populära grejer kan alla flattringar leda till en hel del kosing, så det är väl värt att kolla in.

Läs mer om hur Flattr fungerar här!

I nästa post tänkte jag visa hur man automatiskt får en knapp i sina blogginlägg. Vad skulle du helst läsa en guide för?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
Website