När man har ett ganska litet företag behöver man bara rapportera in momsredovisning till skatteverket en gång om året. Det är ganska skönt att inte behöva hålla på och skicka in det hela tiden, men samtidigt blir det ju till att dubbelkolla siffror ganska långt tillbaka när det väl ska in. Och så det där med debet och kredit i bokföringen. Jag gör ofta fel på det, och upptäcker direkt att det blev fel, men då får man ju inte bara ta bort det felaktiga, utan måste göra en korrigering. Det stör min aura, som en tidigare kollega skulle sagt. För det blir inte så snyggt när man ska titta på historiken så att allt verkligen stämmer när skatteverket ska få siffrorna.

Nåväl. När jag nu satt och grottade runt i siffrorna var det speciellt en siffra som stack ut. Årets resultat för 2013 var hela 19 kronor positivt! Det kan tyckas lite löjligt sådär, men det var faktiskt första året företaget gick med vinst. Lätt hänt när man bedriver företaget på sidan om sitt heltidsarbete och har bara lite för mycket utgifter sådär, så jag hade faktiskt inte räknat med vinst på ett tag.

Men det är ju kul att utgifterna bärs upp av inkomsterna nu. Behovet finns ju där ute, det har jag ju sett.

Hur är det med dig? Behöver du en hemsida till ditt företag eller förening? Eller varför inte till dig själv? Du vet väl att det bara är att gå in på beställningssidan och ange vad du behöver i så fall?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
Website