I förra inlägget berättade jag om Flattr. I det här inlägget tänkte jag visa hur man får en Flattr-knapp i varje blogginlägg alldeles automatiskt. Denna guide förutsätter att du har en egen installation av WordPress och en grundläggande förståelse för hur du använder denna.

Börja med att logga in i admin-gränssnittet och gå in under ”Tillägg” och sedan ”Lägg till nytt”. Sök på ”Flattr” så bör du få upp rätt tillägg.

Klicka på ”Installera nu” och klicka ”Ok” i rutan som undrar om du är säker.

Installera plugin för Flattr

När installationen är klar kan du direkt klicka på ”Aktivera tillägget”. Därefter ska du ha ett menyval i vänsterspalten som heter ”Flattr”. Klicka på detta för att komma till inställningar för tillägget.

Screenshot from 2014-02-23 17:58:36

Det mesta kan man lämna som det är, men läs gärna igenom valen och fundera ut om du vill ha det på de förvalda sätten. På bilden ovan har jag valt att det bara är blogginlägg som ska få sig en knapp, eftersom jag tycker att det passar bäst just på den här sajten.

Det finns ett val som är lite intressant i utseendesynpunkt. Du kan nämligen välja vilken typ av knapp du vill ha. Det går till och med att ange sökvägen till en egen bild om så skulle vara!

Screenshot from 2014-02-23 17:59:07

I det här fallet valde jag den statiska knappen eftersom den går lite fortare att visa, men om man vill kan man välja att få en siffra bredvid eller under knappen som visar hur många andra som redan klickat.

Om man vill ha en knapp som bara tar upp en rad kryssar man i valet för kompakt knapp, annars låter man det vara.

När du gjort alla val, spara inställningarna och besök ett av dina inlägg. Du ska se att du nu har en fin-fin Flattr-knapp som dina besökare kan klicka på.

Har du en blogg på WordPress.com, blogg.se eller någon annanstans behöver du lägga in Flattr-knapparna manuellt när du skapar varje inlägg. Du kan läsa om hur det görs här.

Vill du ha hjälp med detta finns Vidde Webb till din tjänst. Gå till beställningsformuläret och ange vad du önskar så kontaktar jag dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
Website